Vzdrževanje vibratorjev in dildov

Da bodo tvoji dildi in vibratorji imeli kar se da dolgo življenjsko dobo ti predlagamo nekaj osnovnih prijemov vzdrževanja, ki se jih je dobro držati. Tako bodo tvoje erotične igračke vedno v dobri formi in pripravljene za uporabo, ko si jih zaželiš.

Čiščenje in hramba

Čiščenje vibratorjev smo postavili na prvo mesto, ker je higiena vsekakor osnova zdrave in prijetne spolnosti. Vsako erotično igračko moraš po uporabi dobro očistiti, če gre za vibrator, dildo, vaginalne kroglice in druge podobne igračke, ki pri uporabi pridejo v stik z različnimi telesnimi tekočinami in intimni predeli, je to še toliko bolj pomembno. Če igračko po uporabi dobro očistiš si namreč pri ponovni uporabi lahko brez skrbi. Poleg tega si verjetno predstavljaš, da prekinitev seksa samo zato, da skočiš umiti igračko, ni ravno najbolj prijetna. Veliko lažje jo je enostavno potegniti iz predala in uporabljati!

Igračke najprej umij pod tekočo vodo. Če niso vodoodporne upoštevaj navodila proizvajalca, da jih ne uničiš. Nato lahko uporabiš tudi katero izmed specializiranih čistil za erotične igračke. Ta čistila bodo preprečila razvoj bakterij na površini.

Čiščenje vibratorjev

Vibrator umij pod tekočo vodo

Način čiščenja je seveda odvisen predvsem od materiala igračke. Za čiščenje so najbolj enostavni naravni materiali kot sta steklo in kovina, saj njuna gladka površina že v osnovi preprečuje, da bi se recimo bakterije uspele razviti v kakšni razpokici. Vendar so iz naravnih materialov večinoma izdelani samo dildi, vibratorji pa so narejeni iz raznoraznih umetnih materialov kot so pvc, guma in silikon.

Pri teh materialih moraš vedno posebno pozornost nameniti razpokam in drugim poškodbam materiala. Tam se pri površnem umivanju namreč hitro lahko zaredijo bakterije, ki jih potem s stikom preneseš tudi na telo. Za igračke iz umetnih materialov je tako uporaba posebnih čistil, ki površino razkužijo, še toliko bolj pomembna.

Za zagotavljanje najvišje možne ravni higiene je vsekakor priporočljivo vibrator očistiti tudi tik pred samo uporabo, še posebno če dalj časa ni bil v uporabi ali ni bil primerno shranjen. Ampak ker vemo, da v navalu strasti to ponavadi ne pride na misel, je poleg čiščenja po uporabi pomemben tudi način hrambe do naslednje uporabe.

Večina nas erotične pripomočke že tako hrani v nočni omarici ali kje drugje, skrito radovednim očem. To poleg diskretnosti zagotavlja tudi osnovno zaščito pred prahom in podobnim. Vseeno pa ti priporočamo, da vsako igračko ločeno pospraviš v bombažno ali svileno vrečko (pri nekaterih igračkah je ta že priložena, sicer jo lahko kupiš posebej). Alternativa je tudi kakšna plastična škatla, kamor lahko skoraj neprodušno zapreš vse tvoje seks igračke in jih tako ohraniš čiste do naslednje uporabe.

hrambra-vibratorjev

Erotične igračke pospravi na primerno mesto

Baterije in polnjenje

En izmed bolj pomembnih nasvetov v zvezi z baterijami, ki ti ga lahko damo je vsekakor ta, da baterije vedno odstrani iz naprave, ko ta ni v uporabi. Baterije se namreč lahko razlijejo, pri tem pa poškodujejo napravo. Poleg tega se vstavljene baterije vedno tudi malo po malo praznijo.

Vsi vibratorji in ostale vibrirajoče igračke nimajo posebnega gumba, mehanizma oz. načina za potovanje, ki bi preprečil neželjen vklop. Predstavljaj si, da imaš vibrator v torbici, ko se ta sam od sebe vklopi ravno na avtobusu. Ali da ti na letališču pregledujejo prtljago in se vibrator pri tem prižge. Sila neprijetne situacije, ki se jim preprosto izogneš tako, da baterije odstraniš ali vklopiš potovalni način v kolikor to vibrator omogoča.

Vedno imej pri roki rezervne baterije! Uh, kako zoprna stvar, ko si že skoraj na vrhuncu in se izpraznijo baterije. In še bolj zoprna stvar, če pri roki nimaš nadomestnih baterij, ki jih lahko v par sekundah zamenjaš. Zato poskrbi da imaš vedno en komplet polnih baterij.

Polnilec za baterije

S polnilni baterijami ohranjaš okolje in privarčuješ

Ker imajo baterije na splošno velik vpliv na onesnaževanje okolja so se v zadnjih letih začeli masovno izdelovati polnilni vibratorji. Ti imajo vgrajeno polnilno baterijo, ki jo polniš preko kabla ali brezžičnega polnilca. S tem se bistveno zmanjša poraba baterij in vpliv na okolje, poleg tega pa odpade tudi strošek nakupa novih baterij. Podobno lahko dosežeš tudi če tvoj vibrator uporablja klasične AA oz. AAA baterije. Kupiš lahko polnilne baterije in polnilec, s čimer lahko en komplet baterij vedno znova in znova napolneš. Tudi to je odličen način s katerim lahko narediš dobro delo za okolje in za svojo denarnico.

Uporaba lubrikanta

Tema o lubrikantih je lahko dolga in široka, zato si več o njih lahko prebereš na naši strani. V zvezi z vzdrževanjem erotičnih igračk in lubrikantov pa je potrebno opozoriti na to, da moraš uporabiti pravi lubrikant glede na material igračke. Določeni materiali namreč ne gredo dobro skupaj z določenimi vrstami lubrikantov. Primer je uporaba silikonskih igračk in lubrikantov na silikonski osnovi, pri čemer lahko material dobesedno razpade.

Lubrikant

Najbolj vsestransko uporabni so lubrikanti na vodni osnovi

Uporaba silikonskega lubrikanta je v določenih primerih boljša (recimo pri analnem seksu), v tem primeru je najbolje da uporabiš stekleno ali kovinsko igračko, ki s silikonskim lubrikantom ne bo imela težav.

Na splošno najbolj nevtralni in varni za uporabo so lubrikanti na vodni osnovi. Priporočamo pa ti, da prebereš in upoštevaš navodila proizvajalca.

Osebna higiena

Poleg vzdrževanja in higiene erotičnih igračk je seveda pomembna tudi osebna higiena. Še posebej pomembna je ta po uporabi igračke. Kljub temu da za svoje igračke dobro in vestno skrbiš lahko te še vedno prenašajo bakterije in podobno. Po uporabi vibratorja, dilda in podobnih igračk ki pridejo v stik z intimni predeli se zato vedno dobro umij in pri tem uporabi milo za intimne predele. Zapomni si da dobra higiena reši večino zapletov!