5 stvari, ki jih niste vedeli o moški masturbaciji

Dejstvo je, da je subjekt masturbacije skozi stoletja prinesel s seboj neverjetno število mitov, od posušenih rok do slepote. Znanstveniki se zato že desetletja trudijo ovreči take in podobne nesmisle z neštetimi raziskavami. Zato si zapomnite: Masturbacija v pravi meri je lahko samo dobra za vas! 😉

1. Učinki masturbacije niso tako močni kot seks.

Vsi orgazmi niso enaki, saj do vsakega pridemo drugače, pravijo strokovnjaki. Ogromno je študij, ki so potrdile dejstvo, da ima seks za moške vse vrste ugodnih učinkov – od uravnavanja krvnega pritiska, zdravja srca in prostate, manj bolečin po celem telesu in še veliko drugih. Mislili bi, da ker masturbacija konec koncev ni tako drugačna kot seks, bi tudi masturbacija imela enake učinke, pa jih nima. Zakaj prihaja do razlik med ejakulacijo med seksom ali samostojno še nihče od znanstvenikov ni prepričan, dejstvo pa kljub temu ostaja. Celo sestava sperme je drugačna ob masturbaciji, kot je pri seksu. No, pa saj vsa ta leta niste masturbirali samo z namenom izboljšanja zdravja, kajne?

2. Masturbacija ni povsem brez tveganj

Moška masturbacija

Seveda je res, da prav veliko tveganj ne obstaja, kolikokrat pa se je že kdo okužil s spolno prenosljivo boleznijo ali pa sam sebe oplodil? Ja, seveda se to ne more zgoditi. Kljub temu pa ima nekaj manjših tveganj. Pogosta ali groba masturbacija lahko povzroči manjšo vzdraženost kože. Ukrivljanje penisa v erekciji na pregrob način lahko povzroči, da mišice in votline penis počijo ter se napolnijo s krvjo, kar povzroči izjemno boleče stanje, ki ga je potrebno reševati kirurško. V primeru, da se vam kaj podobnega zgodi, se nemudoma odpravite na urgenco.

3. »Normalna mera« masturbacije ne obstaja

Veliko moških močno razmišlja o tem, ali masturbirajo preveč ali ne, pozabijo pa na to, da število masturbacij na teden ni tako pomembno, kot je umeščanje masturbacije pravilno v vaš dnevni urnik. Če masturbirate večkrat na dan in imate vseeno popolnoma zdravo in zadovoljujoče življenje, potem super za vas! Če pa masturbirate večkrat na dan in zaradi tega ne morete dobro opraviti svoje službe ali zaradi masturbacije nimate spolnih odnosov z vašim partnerjem, potem bi morali razmisliti o obisku spolnega zdravnika, saj je v tem primeru masturbacija enaka kot katerakoli druga stvar, ki vas odvrne vsakdanjega življenja.

4. Masturbacija ne pomeni slabe novice za vaše razmerje

Veliko je mitov in zgodbic o tem, kako je moška masturbacija slaba, celo uničujoča za vaše razmerje. Dejstvo pa je, da večina moških masturbira, ne glede na to ali so samski, v srečni ali v nesrečni zvezi. To je pač nekaj, kar nima nobene veze z njihovim partnerjem, saj masturbacija povečini ni povezana le s seksom, temveč je rutinski način odpravljanja stresa, bodisi pred delom ali pred spanjem.

5. Masturbacija je skoraj gotovo dobra za vaše spolno življenje

Masturbacija lahko pomaga vašemu spolnem življenju, saj je moški med masturbacijo naučijo kaj jim je všeč pri seksu. Veliko znanstvenikov na področju spolnega ozaveščanja trdi, da bi tudi ženske bile veliko bolj seksualno zadovoljene, če bi masturbirale tako pogosto, kot to počnejo moški. Seveda obstajajo tudi izjeme, kot pri vsaki stvari lahko preveč neke stvari pomeni slabo novico za druge. Tako nekateri moški, ki obsesivno masturbirajo pridejo do točke, kjer nato v postelji s svojim partnerjem ne morejo več opraviti naloge tako, kot je to potrebno. Kljub vsemu pa je takih primerov malo, veliko bolj pa bi vas moralo zaskrbeti, če vaš partner povsem neha masturbirati, saj je to lahko znak tesnobe in drugih zdravstvenih problemov.